BOSANSKI JEZIK PRAVOPIS PDF

BOSANSKI JEZIK PRAVOPIS PDF

O porijeklu bosanskog jezika je suvišno raspravljati, jer je samorazumljivo da on postoji koliko i narod koji njime govori. Historija Bosne u. Anić, Vladimir/Silić, Josip (): Pravopis hrvatskoga jezika. 4. izd. (): Simpozijo bosanskom jeziku (zbornik radova saskupa održanogu Bihaću 7. i 8. 9. Sarajevo: Institut za jezik i književnost. Bosanski jezik. Sarajevo: Bosanski krug-biblioteka Ključanin. Pravopis hosanskoga jezika. Sarajevo.

Author: Bazshura Akijin
Country: Saint Kitts and Nevis
Language: English (Spanish)
Genre: Business
Published (Last): 19 February 2015
Pages: 360
PDF File Size: 15.56 Mb
ePub File Size: 7.3 Mb
ISBN: 953-4-72240-746-2
Downloads: 14484
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Arashitilar

Inace, bosanski jezik za mene nije beznacajan jer se hezik komunicira na cijelom Balkanu, a Bosanaca danas ima po cijelom svijetu. Ucio sam i makedonski jezik, koji mi je bio dobra priprema za ucenje bosanskog.

Razlog za takvo sto jeste posao, a rezultat pokazuje kako bosanski nije nemoguce nauciti ukoliko mu se svakoga dana posveti sat ili dva. This abstract may be abridged. Specijalni odnosi su posebni odnosi, i zbog toga je vazno u cast tog naroda uciti njihov jezik, posebno kada govorimo o ambasadorskom pozivu. Projekat je izuzetno ambiciozan ako se ima u vidu da se radi o prvom ovakvom poduhvatu nakon dugog niza godina.

  KENWOOD KIV-700 PDF

El-Ashry kaze da mu je ucenje bosanskog jezika potrebno zbog komuniciranja sa ministrima i politicarima sa kojima se sastaje u pratnji prevodioca. Sahinpasic; Sarajevo, BiH; Januar We believe that the loanwords have to be registered in and their spelling regulated by the orthography.

Ispravno pisanje

Zbog toga nije pravoips vremena za brze jezicke pripreme. No, sa BiH je drugi slucaj. Vas jezik je jako tezak, jer jednu rijec mozete reci na sto nacina.

To cesto cujem na vasim ulicama. A znam i neku rijec na hrvatskom jeziku.

Wikipedia:Pravilno-nepravilno u bosanskom jeziku/2018.

Naravno, zelim da preko vikenda ucestvujem u ljetnoj atmosferi, u razgovoru sa obicnim ljudima na ulici. Pokusao sam nauciti indijski, ali mi to nije poslo za rukom, izuzev par fraza. Knjiga ovog tipa ne moze se bosansli zamisliti bez registra – kako cete pronaci sta se u Gramatici kaze, recino o supleciji? Informacije radi, nisam ozenjen.

Tarig zna reci tek nekoliko rijeci na bosanskom. No, sa zenama je teze jer su one sofisticiranije. Filip Sidorski, ambasador Rusije: Ali kad je rijec o ministrima, to znaci – jedan ministar, jedna prilika i sastanak koji obicno ne traje dugo, mora biti efikasan.

  BETONARME DERS NOTU PDF

The E-mail Address jezlk you entered is are pravopos in a valid format.

Za sve ostale stvari pronadjem nacin da se sporazumijem. Sta su u Sarajevu naucili strani ambasadori i ko od njih zna reci jezim nesto vise od dobar dan i nema problema. Bio sam motiviran i moj ruski je jako dobar. Evo sta nam je rekao: I tada obicno imam prevodioca.

PRAVOPIS BOSANSKOG JEZIKA PDF

Ili neka druga organizacija, koja priznaje i ukida samo nazive jezika? Similar Items Related Subjects: Inace, poznavanje bosanskog za moj je posao veoma vazno, ali zelim i citati novine, gledati vijesti i razgovarati sa ljudima. No, ima u planu.

Nekada bude i smijesnih scena. Write a review Rate this item: Sada da bih pregledao tri dnevne novine i magazin, trebam trideset minuta. Trebam bosanski da razbijem tu tisinu. Shvatam to kao posljedicu dugogodisnjeg komunistickog rezima koji je vladao u vasoj zemlji.

Tako bih volio citati poeziju na vasem jeziku.